
Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunudur ve İngilizce bilmektedir. 42 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıdır. Siemens Akademi Endüstriyel Otomasyon, Makine, Robotik ve İşletme Yönetimi Programlarını tamamlamıştır. Kariyer hayatı boyunca, yerli ve yabancı firmalarında çeşitli düzeylerde uzman ve yönetici mühendis pozisyonlarında görev yapan ŞEN, Gazi Üniversitesi NanoTıp ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinde Robotik & Mekatronik Laboratuvarında akademisyen olarak görev yapmıştır.
2010 yılında, endüstriyel robotik, makine ve teknoloji alanında bilinen şirketi “Intecro Robotik A.Ş’yi kurmuştur ve halen “Intecro Teknoloji” çatısı altında ki 4 grup şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ve Amerika’nın Chicago kentindeki Intecro Inc. şirketinin yönetim faaliyetlerini yürütmektedir. Robotik, yeni nesil makinalar ve yüksek teknoloji sektöründe ki şirketleri temsil eden Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri derneğinde (ROBODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Makine İhracatçıları Birliğinde (MAIB) Yönetim Kurulu üyesi olan ŞEN, yeni nesil makinalar üzerine sektörel çalışmalara liderlik etmektedir.
TBMM'de “Meslek Hastalıkları ve İşçi Sağlığı Araştırma Komisyonunda” görev almıştır. Bu süreçte mesleki hastalıklarla mücadele ve işçi sağlığı üzerine teknolojinin ve yeni nesil makine ve robotların olumlu etkilerine ilişkin araştırmalar gerçekleştirmiş ve raporlar hazırlamıştır. Kamusal alanda meslek hastalıkları ile mücadele süreçlerinde teknoloji temelli politikaların oluşturulmasında rol almıştır. (2008-2010).
11. ve 12. Kalkınma Planlarının Sanayi ve Makine çalışma gruplarında görev almış ve bilhassa ulusal sanayi alt yapısının geliştirilmesi, teşvik programlarının Ar-ge odaklı yönlendirilmesi, teşvik programlarının etki analizi ve yüksek katma değerli ürün geliştirme konularında ülkemizin kalkınma stratejilerinde rol almıştır. Ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumunda "Robotik Sistemler Operatörlüğü" adı altında Ulusal Meslek Standardının oluşturulmasını sağlamıştır. TÜBİTAK TÜSSİDE ‘nin “Dijital Dönüşüm Danışmanı Yetiştirme Programında” eğiticinin eğiticisi olarak görev almıştır. Robotik ve eklemeli imalat üzerine ulusal ve uluslararası boyutta, kamu ve özel sektöre yönelik çok sayıda projede yer alan ŞEN, alanında çok sayıda ulusal, uluslararası yayına sahiptir.
ŞEN, Türkiye’nin dört bir yanında ki 60 üniversitede, gönüllü olarak binlerce üniversite öğrencisi ve akademisyen ile buluşmuş, özgün teknolojiler, sanayi dönüşümünde yerli marka, girişimcilik gibi konularda seminer, konferans ve yüzlerce derse katılmıştır. Halen her yıl çeşitli etkinliklerde binlerce üniversite öğrencisi ile bir araya gelerek, öğrencilere gönüllü kariyer yönderliği yapmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığının h yıl düzenli olarak tertip ettiği Limitless Makers kampında Türkiye’nin en iyi 50 öğrencisine Robotik ve girişimci iletişimi üzerine eğitmenlik yapmaktadır. “Roboder Younglab” gençlik konseyini kuran ŞEN, Eğitişim Kulübü, Robot Terbiyecisi, Zihin Makinası gibi sosyal medya programlarıyla, robotik ve ileri teknoloji alanlarının, girişimciliğin ve değişen dünya gerçeklerinin özgünleştirilerek toplumsal alanda yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır.
Türkiye’nin farklı şehirlerinde ki kendin yap atölyeleri kapsamında birçok öğretmen ve teknoloji uzmanına kamu yararı kapsamında danışmanlık yapan ŞEN ayrıca çeşitli sektörler için teknoloji iletişimciliği, robotik, dijital dönüşüm, modern üretim sistemleri" konularında danışmanlık ve yönderlik faaliyeti sürdümektedir.
+ İlgi Alanları; Dijital Dönüşüm, Robotik, Otomasyon, Yapay Görme, Endüstriyel Robotik, İleri İmalat, Eklemeli İmalat, Otomatik Kaynak ve Kesme, Yapay Zeka, Sosyal Yapay Zeka, Biyomimetik, Derin Öğrenme, Artırılmış Gerçeklik, Beyin Makine Arayüzü, Tekno - Sanat